Activiteiten Week van het Jonge Kind

Wil je weten wat er tijdens de Week van het Jonge Kind allemaal te doen is? Binnenkort vind je hier een overzicht van 2019!


6 april

Jonge Kind Kinderboeken Festival


7 april


8 april


9 april


10 april


11 april


12 april


13 april


14 april
Bezoek de voorschool tijdens de week van het jonge kind


Vindt u het belangrijk dat uw peuter goed wordt voorbereid op de basisschool? Dat uw kind op een leuke en speelse manier wordt uitgedaagd? Dan is de voorschool vast iets voor uw kind. In de week van het jonge kind openen diverse voorscholen in Almere hun deuren en is iedereen welkom om een kijkje te komen nemen. In bovenstaand overzicht zijn de Voorschool open deuren aangegeven met een *


De voorschool is een kinderdagverblijf met een speciaal educatief programma (VVE) voor peuters tussen de 2 en 4 jaar (voorheen de peuterspeelzaal). Dit is een goede voorbereiding op de basisschool. Op de voorschool leren peuters onder begeleiding van pedagogische medewerkers spelenderwijs.  De peuters leren er oefenen met taal en omgaan met leeftijdgenootjes. Dit voorkomt een achterstand in de kleuterklas. De voorschool is niet duur. Voor de eerste twee dagdelen wordt een ouderbijdrage gerekend; deze is afhankelijk van het inkomen.

Heeft u een kind in de eerder omschreven leeftijdscategorie en bent u geïnteresseerd in de voorschool? Kom dan tijdens de week van de voorschool bij een van de onderstaande voorscholen langs in Almere.


Meer informatie over de voorschool en VVE vindt u hier of u kunt uw vraag mailen naar: vve@almere.nl
I